Blog

Jsme specialisté v oboru pronájmů s letitou praxí a toto téma nás prostě baví. Rádi se postupně vzděláváme a své know-how sdílíme, proto jsme připravili tento blog, kde čas od času publikujeme tématické články. Nejde o odborné analýzy, ale spíše o sumáře základních informací v daných oblastech pro laickou veřejnost. Dále zde najdete i běžné aktuality a zajímavé novinky týkající dění na trhu nebo přímo naší společnosti.

Níže si můžete výběr článků zafiltrovat podle oblasti, která Vás zajímá nejvíce :).

  • Pronajmout, nebo prodat byt? Rozhodněte se správně!

    3. 1. 2020

    Zvažujete, zda svůj byt prodat s okamžitým výnosem, nebo raději zvolit pronájem a mít jistotu trvalého pravidelného příjmu? Obáváte se nespolehlivých a problémových nájemníků? Ať už jste byt koupili nebo podědili a přemýšlíte, jak s ním efektivně naložit, podívejte se na náš souhrn výhod a nevýhod obou variant a rozhodněte se správně.

  • 3 tipy, jak si prověřit zájemce o byt

    4. 10. 2019

    Pronajímáte byt a chcete si ověřit, že zájemce nepatří k chronickým neplatičům nebo jinak problémovým nájemníkům? Hledáte ideálního nájemce, který bude v dobré víře užívat pronajímaný byt a včas platit nájemné? Podívejte se na naše tipy, jak prověřit nájemníka a pronajímat byt bez starostí.

  • Víte, jak správně stanovit výši nájemného?

    23. 4. 2024

    Správně stanovená výše nájemného zohledňující veškerá podstatná kritéria je zásadní jak pro pronajímatele, tak i pro nájemce. Příliš nízké, nebo naopak vysoké nájemné s sebou nese řadu komplikací a často i ztrát na straně pronajímatele. Podívejte se, jak pronajímat byt efektivně a co vše promítnout do výše nájemného.

  • Nepodceňte náležitosti a úskalí nájemní smlouvy

    1. 4. 2019

    Chystáte se pronajmout byt a zjišťujete legislativní náležitosti nájemní smlouvy? Nenechte se zmást možností rychle dostupných vzorů z internetu a jděte na to chytře. Podívejte se, jak pronajímat byt bez starostí díky správně sepsané nájemní smlouvě.

Kalkulace nájemného

Zadejte prosím údaje potřebné k určení orientační výše nájemného Vaší bytové jednotky.

Pole označená * jsou povinná.

Close