Blog

Jsme specialisté v oboru pronájmů s letitou praxí a toto téma nás prostě baví. Rádi se postupně vzděláváme a své know-how sdílíme, proto jsme připravili tento blog, kde čas od času publikujeme tématické články. Nejde o odborné analýzy, ale spíše o sumáře základních informací v daných oblastech pro laickou veřejnost. Dále zde najdete i běžné aktuality a zajímavé novinky týkající dění na trhu nebo přímo naší společnosti.

Níže si můžete výběr článků zafiltrovat podle oblasti, která Vás zajímá nejvíce :).

  • Kde a jak ušetřit na daních z pronájmu?

    24. 5. 2021

    Na pronájem nemovitostí se vztahuje daň z příjmu a je nezbytné podat daňové přiznání. Zdanění příjmů z pronájmu pak může provést živnostník i zaměstnanec. Jaká pravidla se vztahují na daňové přiznání a kde je možné ušetřit?

  • Jak vybrat investiční byt?

    20. 4. 2021

    Hledáte vhodnou investici a přemýšlíte o bytu k pronájmu? Zajímá vás, kde hledat a jak si vše dobře spočítat? V dnešním článku vás provedeme možnostmi investičních bytů a poradíme vám, jak si celou investici propočítat tak, abyste na ní neprodělali. Zjistěte, jak pronajímat byt efektivně a s garantovaným výnosem.

  • Bezstarostný pronájem bytu ze zahraničí

    23. 4. 2024

    Stěhujete se do zahraničí a chtěli byste pronajímat svůj současný byt? Nebo vlastníte investiční byt, jehož pronájem řešíte na dálku mimo ČR? Podívejte se na naše tipy, jak bez obav pronajímat byt ze zahraničí. Poradíme vám, jak na dálku komunikovat s nájemci a jak si zajistit nezbytnou údržbu a pravidelnou kontrolu vašeho bytu.

  • Trvalé bydliště nájemníka - jak postupovat?

    23. 4. 2024

    Nájemníci v dlouhodobém nájemním vztahu se často uchylují k možnosti trvalého pobytu, který jim přináší řadu výhod v lokalitě bydlení. Proč se pronajímatelé obávají trvalého bydliště nájemníka a jak těmto obavám předcházet? Podívejte se, jaká platí pravidla pro trvalý pobyt v nájemním a podnájemním vztahu.

  • Investice do bytu k pronájmu

    23. 4. 2024

    Chystáte se pronajímat byt a počítáte veškeré investice, které jsou s přípravou bytu k pronájmu spojeny? Náklady na pořízení investičního bytu jsou pouze vstupní investicí. Abyste na nic nezapomněli a mohli si vše důkladně propočítat, připravili jsme pro vás souhrn všech nezbytných investic, které vás čekají.

  • Jak řešit vystěhování problémového nájemníka?

    23. 4. 2024

    Alespoň jednou se s tím setkali snad všichni pronajímatelé bytů. Problémový nájemník dokáže rychle zmařit vaše představy o pronájmu nemovitosti. Hledáte způsob, jak se s neplatícím či konfliktním nájemníkem rozloučit? O tom, jak řešit vystěhování problémového nájemníka a čemu se naopak vyvarovat, se dočtete v našem článku.

  • Chystáte se pronajímat bytový dům? Podívejte se, na co si dát pozor.

    6. 7. 2020

    Plánujete investici do pořízení bytového domu? Nebo jste dům nabyli dědictvím a chcete se zorientovat v benefitech a nástrahách nájemních vztahů? Přečtěte si naše tipy, jak na pronájem bytového domu a zjistěte, co vás čeká.

  • Práva a povinnosti vztahující se na pronájem bytu cizincům

    23. 4. 2024

    Řadu pronajímatelů oslovují s žádostí o pronájem bytu osoby jiné národnosti. Jak se liší pronájem bytu cizincům od pronájmu českým občanům? Jak pronajímat byt cizincům a mít jistotu, že jste nezanedbali žádné legislativní kroky? Poradíme vám, jak a kam se bydlení cizince v nájmu ohlašuje a jak se vyhnout případným rizikům.

  • Je výhodnější pronajmout byt napřímo, nebo přes agenturu?

    23. 4. 2024

    Přemýšlíte, zda je pro vás výhodnější pronajmout byt napřímo, nebo využít služeb správy pronájmu? Chcete pronajmout byt bez starostí a s garancí stálého nájmu? Připravili jsme pro vás souhrn výhod, úskalí i rizik v oblasti pronájmů. V článku na vás čeká spousta tipů, jak si pronájem bytu usnadnit a na co si dát naopak pozor.

  • Pronajmout, nebo prodat byt? Rozhodněte se správně!

    3. 1. 2020

    Zvažujete, zda svůj byt prodat s okamžitým výnosem, nebo raději zvolit pronájem a mít jistotu trvalého pravidelného příjmu? Obáváte se nespolehlivých a problémových nájemníků? Ať už jste byt koupili nebo podědili a přemýšlíte, jak s ním efektivně naložit, podívejte se na náš souhrn výhod a nevýhod obou variant a rozhodněte se správně.

Kalkulace nájemného

Zadejte prosím údaje potřebné k určení orientační výše nájemného Vaší bytové jednotky.

Pole označená * jsou povinná.

Close