Blog

Jsme specialisté v oboru pronájmů s letitou praxí a toto téma nás prostě baví. Rádi se postupně vzděláváme a své know-how sdílíme, proto jsme připravili tento blog, kde čas od času publikujeme tématické články. Nejde o odborné analýzy, ale spíše o sumáře základních informací v daných oblastech pro laickou veřejnost. Dále zde najdete i běžné aktuality a zajímavé novinky týkající dění na trhu nebo přímo naší společnosti.

Níže si můžete výběr článků zafiltrovat podle oblasti, která Vás zajímá nejvíce :).

  • Stálý nájem celý rok je snem každého pronajímatele, ale jak ho docílit?

    23. 4. 2024

    Každý současný i budoucí pronajímatel sní o tom, že jeho investice do bytu k pronájmu bude dlouhodobě výnosná. Plán o stálém nájmu však mohou snadno zbortit například neplatiči nájemného nebo neúspěšné hledání nájemce do prázdného bytu. Jak těmto situacím předcházet a zajistit si stálý nájem po celý rok?

  • Pronájem bez realitky, s realitkou nebo s agenturou na správu pronájmů?

    23. 4. 2024

    Stojíte před rozhodnutím, jak efektivně pronajmout svůj byt? Nebo se naopak poohlížíte po podnájmu a zajímá vás, zda je lepší komunikovat s agenturou, nebo napřímo s majitelem a bez realitky? V dnešním článku jsme pro vás shrnuli výhody a nevýhody všech variant, ať se můžete bezpečně rozhodnout.

  • Jak by měla vypadat prohlídka bytu se zájemci?

    23. 4. 2024

    Čekají vás v brzké době prohlídky se zájemci o pronájem vašeho investičního bytu? Chcete být na prohlídky dobře připraveni a strávit užitečný čas při hledání ideálního nájemce? V dnešním článku se dozvíte, jak se na prohlídku připravit a jak by měla probíhat. Nechybí ani tipy ostřílených správců pronájmů, kteří připravují prohlídky bytů na denním pořádku.

  • Smluvní pokuty v nájemní smlouvě

    23. 4. 2024

    Nájemce je z pohledu legislativy považován za slabší stranu nájemního vztahu, proto jej zákon chrání. I pronajímatel má však nárok na ochranu pro případ škod na jeho majetku či neplacení sjednaného nájemného. V roce 2020 pro tyto případy vstoupilo v platnost uvedení smluvních pokut v nájemní smlouvě.

  • Předávací protokol: Co do něj patří a jak má vypadat?

    23. 4. 2024

    Pokud pronajímáte byt, pak by předávací protokol měl být nezbytnou součástí smluvní dokumentace. Po nájemní smlouvě jde o další dokument, který může v mnoha situacích chránit investice do nájemního bydlení a předejít nepříjemnostem na konci smluvního vztahu. Proč je nezbytný a jak má správně vypadat?

  • 5 tipů, jak na propagaci bytu k pronájmu

    4. 10. 2023

    Chystáte se pronajímat byt a hledáte ideálního nájemce? Chcete, aby o vašem nabízeném bytě vědělo co nejvíce potenciálních nájemníků? Podívejte se na naše tipy, jak vyzrát na propagaci pronájmu, ať váš inzerát neupadne do hlubin dalších tisíců nabídek. Dostaňte svůj byt do popředí zájmu!

  • Co obnáší pronájem bytu studentům

    23. 4. 2024

    Chystáte se pronajímat byt, který je dispozičně i lokalitou vhodný pro studenty? Přemýšlíte, zda studentský pronájem skýtá nějaké výhody oproti pronájmu např. rodině s dětmi? O pronájem bytu studentům se budete muset více starat, přinese vám to ale mnohá pozitiva.

  • Garantovaný nájem a jeho výhody

    23. 4. 2024

    Pronajímáte, nebo se chystáte pronajímat byt a trápí vás otázky, jak svou investici správně spravovat, aby vám přinesla očekávaný pasivní příjem? Na jedné straně vždy stojí vidina renty, na té druhé papírování, hledání ideálního nájemce, péče o váš investiční byt, pojištění, legislativa a další záležitosti, na které je potřeba myslet. Zajímá vás, jak získat garantovaný nájem bez starostí?

  • Jak si zajistit rentu 365 dní v roce?

    23. 4. 2024

    Renta 365 dní v roce je lákavou představou pro každého. Zajímá vás, jak si zajistit dlouhodobý pasivní příjem? Pro všechny, kteří uvažují o investici do bytu k pronájmu nebo již investiční byt vlastní, ale prozatím nedosahují očekávaných výsledků, přinášíme spoustu zajímavých tipů. Poradíme vám, jak začít hledat vhodný investiční byt a jak jej spravovat s jistotou pravidelného nájemného.

  • 7 tipů, jak zajistit byt před odjezdem na dovolenou

    7. 6. 2023

    Chystáte se na dovolenou a chcete mít jistotu, že jsou všechny spotřebiče bezpečně vypnuté, okna zavřená a váš domov chráněný před nevítanou návštěvou v době vaší nepřítomnosti? Připravili jsme pro vás přehled tipů, jak zajistit byt před dovolenou a užít si čas s rodinou bez obav.

Kalkulace nájemného

Zadejte prosím údaje potřebné k určení orientační výše nájemného Vaší bytové jednotky.

Pole označená * jsou povinná.

Close