Blog

Jsme specialisté v oboru pronájmů s letitou praxí a toto téma nás prostě baví. Rádi se postupně vzděláváme a své know-how sdílíme, proto jsme připravili tento blog, kde čas od času publikujeme tématické články. Nejde o odborné analýzy, ale spíše o sumáře základních informací v daných oblastech pro laickou veřejnost. Dále zde najdete i běžné aktuality a zajímavé novinky týkající dění na trhu nebo přímo naší společnosti.

Níže si můžete výběr článků zafiltrovat podle oblasti, která Vás zajímá nejvíce :).

  • Co je to non-toxic domácnost a proč dát šanci úklidu bez toxických přípravků?

    11. 4. 2024

    Slyšeli jste už pojem non-toxic domácnost a zajímá vás, jak tento koncept funguje? Záleží vám na smysluplném úklidu bez toxických přípravků, které ovlivňují kvalitu ovzduší v domácnosti a zdraví všech členů rodiny? Připravili jsme pro vás spoustu netoxických tipů, jak s přehledem vyčistit a dezinfikovat domácnost bez škodlivých látek.

  • 3 kroky k dokonalému interiéru

    11. 4. 2024

    Tvoříte nový domov pro sebe či nájemníky a nevíte, kde začít, aby celý interiér splňoval vaše očekávání? Pokud se do zařizování interiéru chcete pustit sami, pak pro vás máme pár jednoduchých triků, jak prázdný byt proměnit v útulný domov dle vašich představ.

  • Jak funguje chytrá domácnost?

    11. 4. 2024

    Naprogramovat automatické procesy v domácnosti bylo ještě před pár desítkami let námětem sci-fi filmů, dnes je tzv. chytrá domácnost součástí mnoha domů a bytů. Krok za krokem můžete své bydlení zautomatizovat od regulace teploty, ovládání světel a větrání oken až po funkce běžných domácích spotřebičů. Vše navíc můžete jednoduše ovládat z jakéhokoli místa na světě, kde je wifi.

  • 5 tipů pro základní zabezpečení bytu

    11. 4. 2024

    Pronajímáte byt a chcete, aby se v něm nájemníci cítili bezpečně? Hledáte rozumné řešení nejen proti nevítaným hostům, ale i pro případ požáru? Podívejte se na naše tipy, jak ochránit byt i nájemce vhodným zabezpečením a buďte bez obav.

  • Jak ovlivnit kvalitu ovzduší v domácnosti a mít doma zdravé klima?

    19. 1. 2023

    Trápí vás příliš suchý vzduch, nebo naopak vlhkost vedoucí k tvorbě plísní v bytě? Zajímá vás, jak dopřát vnitřním prostorám správné ovzduší? Podívejte se na naše tipy, jak efektivně větrat, zabránit vysoušení či plísním v bytě a vyzkoušejte pár non toxic tipů, které podpoří nejen správné klima v domácnosti, ale zároveň jsou šetrné k vašemu zdraví.

  • Bydlení ve světových metropolích: New York vs. Paříž

    12. 12. 2022

    Zajímá vás, jak se žije ve městech, která nikdy nespí? Vybrali jsme pro vás dvě světové metropole, u kterých jsme se zaměřili na možnosti nájemního i vlastního bydlení, většinový styl a vkus místních obyvatel a dostupnost přírodních lokalit u neustále pulzujících měst. Podívejte se s námi, jak se žije v New Yorku a Paříži.

  • 7 chytrých opatření, jak ušetřit na topení

    18. 11. 2022

    Máte rádi teplo, ale obáváte se, že vás po obdržení účtu za energie polije horko až moc? Chcete mít doma příjemnou teplotu a neprotopit při tom jmění? Podívejte se na naše rady a tipy, jak v zimě ušetřit za topení a nemrznout ani v těch nejchladnějších dnech.

  • 3 nejčastější rozmary nájemníků a jak je řešit

    11. 4. 2024

    Pronajímáte byt nájemníkovi, který si stále na něco stěžuje? Stanovte si podmínky užívání bytu předem, ať vás nic nepřekvapí. A pokud přeci jen narazíte na rozmarného nájemníka, poradíme vám možnosti, jak situaci řešit.

  • Rozhovor o aktuálním dění na realitním trhu s naším CEO

    21. 9. 2022

    Skupina ATS Capital se zabývá inovativními realitními projekty v oblasti prodeje nemovitostí a nájemního bydlení. Každá z těchto služeb má pod záštitou ATS Capital vlastní firemní zázemí. Ředitel a zakladatel naší realitní skupiny, Lukáš Smrčenský, odpovídá na to, jak vnímá současný trend nájemního bydlení a jaký je z jeho pohledu předpokládaný vývoj realitního trhu do budoucna.

  • Jaký je rozdíl mezi pronájmem a podnájmem?

    11. 4. 2024

    Chystáte se pronajímat byt a chcete se vyznat v terminologii nájmu, pronájmu a podnájmu? Pokud se vám významy těchto pojmů stále pletou, tak je tento článek právě pro vás. Připravili jsme pro vás praktický přehled názvů a významů pojmů v oblasti pronájmu, díky kterému se už nikdy nespletete.

Kalkulace nájemného

Zadejte prosím údaje potřebné k určení orientační výše nájemného Vaší bytové jednotky.

Pole označená * jsou povinná.

Close