Úvodní strana » Blog » Aktuality a zajímavosti

Aktuality a zajímavosti

Co je u nás nového? Co se děje na trhu? Na jaké zajímavosti Vás chceme upozornit? 

Odpovědi najdete v článcích níže :).

  • Smluvní pokuty v nájemní smlouvě

    3. 1. 2024

    Nájemce je z pohledu legislativy považován za slabší stranu nájemního vztahu, proto jej zákon chrání. I pronajímatel má však nárok na ochranu pro případ škod na jeho majetku či neplacení sjednaného nájemného. V roce 2020 pro tyto případy vstoupilo v platnost uvedení smluvních pokut v nájemní smlouvě.

  • Předávací protokol: Co do něj patří a jak má vypadat?

    1. 11. 2023

    Pokud pronajímáte byt, pak by předávací protokol měl být nezbytnou součástí smluvní dokumentace. Po nájemní smlouvě jde o další dokument, který může v mnoha situacích chránit investice do nájemního bydlení a předejít nepříjemnostem na konci smluvního vztahu. Proč je nezbytný a jak má správně vypadat?

  • Jak si zajistit rentu 365 dní v roce?

    4. 7. 2023

    Renta 365 dní v roce je lákavou představou pro každého. Zajímá vás, jak si zajistit dlouhodobý pasivní příjem? Pro všechny, kteří uvažují o investici do bytu k pronájmu nebo již investiční byt vlastní, ale prozatím nedosahují očekávaných výsledků, přinášíme spoustu zajímavých tipů. Poradíme vám, jak začít hledat vhodný investiční byt a jak jej spravovat s jistotou pravidelného nájemného.

  • 7 tipů, jak zajistit byt před odjezdem na dovolenou

    7. 6. 2023

    Chystáte se na dovolenou a chcete mít jistotu, že jsou všechny spotřebiče bezpečně vypnuté, okna zavřená a váš domov chráněný před nevítanou návštěvou v době vaší nepřítomnosti? Připravili jsme pro vás přehled tipů, jak zajistit byt před dovolenou a užít si čas s rodinou bez obav.

  • Co je to non-toxic domácnost a proč dát šanci úklidu bez toxických přípravků?

    3. 5. 2023

    Slyšeli jste už pojem non-toxic domácnost a zajímá vás, jak tento koncept funguje? Záleží vám na smysluplném úklidu bez toxických přípravků, které ovlivňují kvalitu ovzduší v domácnosti a zdraví všech členů rodiny? Připravili jsme pro vás spoustu netoxických tipů, jak s přehledem vyčistit a dezinfikovat domácnost bez škodlivých látek.

  • Jak funguje chytrá domácnost?

    23. 3. 2023

    Naprogramovat automatické procesy v domácnosti bylo ještě před pár desítkami let námětem sci-fi filmů, dnes je tzv. chytrá domácnost součástí mnoha domů a bytů. Krok za krokem můžete své bydlení zautomatizovat od regulace teploty, ovládání světel a větrání oken až po funkce běžných domácích spotřebičů. Vše navíc můžete jednoduše ovládat z jakéhokoli místa na světě, kde je wifi.

  • Jak ovlivnit kvalitu ovzduší v domácnosti a mít doma zdravé klima?

    19. 1. 2023

    Trápí vás příliš suchý vzduch, nebo naopak vlhkost vedoucí k tvorbě plísní v bytě? Zajímá vás, jak dopřát vnitřním prostorám správné ovzduší? Podívejte se na naše tipy, jak efektivně větrat, zabránit vysoušení či plísním v bytě a vyzkoušejte pár non toxic tipů, které podpoří nejen správné klima v domácnosti, ale zároveň jsou šetrné k vašemu zdraví.

  • Bydlení ve světových metropolích: New York vs. Paříž

    12. 12. 2022

    Zajímá vás, jak se žije ve městech, která nikdy nespí? Vybrali jsme pro vás dvě světové metropole, u kterých jsme se zaměřili na možnosti nájemního i vlastního bydlení, většinový styl a vkus místních obyvatel a dostupnost přírodních lokalit u neustále pulzujících měst. Podívejte se s námi, jak se žije v New Yorku a Paříži.

  • 7 chytrých opatření, jak ušetřit na topení

    18. 11. 2022

    Máte rádi teplo, ale obáváte se, že vás po obdržení účtu za energie polije horko až moc? Chcete mít doma příjemnou teplotu a neprotopit při tom jmění? Podívejte se na naše rady a tipy, jak v zimě ušetřit za topení a nemrznout ani v těch nejchladnějších dnech.

  • 3 nejčastější rozmary nájemníků a jak je řešit

    1. 11. 2023

    Pronajímáte byt nájemníkovi, který si stále na něco stěžuje? Stanovte si podmínky užívání bytu předem, ať vás nic nepřekvapí. A pokud přeci jen narazíte na rozmarného nájemníka, poradíme vám možnosti, jak situaci řešit.

Kalkulace nájemného

Zadejte prosím údaje potřebné k určení orientační výše nájemného Vaší bytové jednotky.

Pole označená * jsou povinná.

Close