Úvodní strana » Blog » Aktuality a zajímavosti

Aktuality a zajímavosti

Co je u nás nového? Co se děje na trhu? Na jaké zajímavosti Vás chceme upozornit? 

Odpovědi najdete v článcích níže :).

  • Rozhovor o aktuálním dění na realitním trhu s naším CEO

    21. 9. 2022

    Skupina ATS Capital se zabývá inovativními realitními projekty v oblasti prodeje nemovitostí a nájemního bydlení. Každá z těchto služeb má pod záštitou ATS Capital vlastní firemní zázemí. Ředitel a zakladatel naší realitní skupiny, Lukáš Smrčenský, odpovídá na to, jak vnímá současný trend nájemního bydlení a jaký je z jeho pohledu předpokládaný vývoj realitního trhu do budoucna.

  • Jaký je rozdíl mezi pronájmem a podnájmem?

    23. 4. 2024

    Chystáte se pronajímat byt a chcete se vyznat v terminologii nájmu, pronájmu a podnájmu? Pokud se vám významy těchto pojmů stále pletou, tak je tento článek právě pro vás. Připravili jsme pro vás praktický přehled názvů a významů pojmů v oblasti pronájmu, díky kterému se už nikdy nespletete.

  • Příspěvek na bydlení v roce 2022 roste a přibývá i počtu žadatelů

    29. 6. 2022

    Zajímá vás, kdo má nárok na získání sociální podpory na bydlení a co ovlivňuje výši příspěvku? Pokud zrovna řešíte pronájem bytu, pak je ten správný čas pro krátkou rekapitulaci a novinky na trhu. Seznamte se s hlavními kritérii v oblasti příspěvků na bydlení a buďte v obraze.

  • Jaké vybavení pořídit do bytu k pronájmu?

    5. 12. 2021

    Přemýšlíte, zda pronajímat byt vybavený, nebo nevybavený? Obáváte se, že v případě zařízeného bytu může nájemník vybavení poškodit a investice se vám nevyplatí? Připravili jsme pro vás několik tipů, jak efektivně zařídit byt a na co si dát naopak pozor.

  • 7 tipů, jak připravit byt k pronájmu

    23. 8. 2021

    Chystáte se pronajímat byt a přemýšlíte, jak jej správně připravit? Zda byt vybavit nebo nechat nezařízený? Kvalitní příprava bytu k pronájmu vám výrazně pomůže nalézt ideálního nájemce a zároveň ovlivnit výši nájemného tak, aby se vám investice vyplatila. Nenechte nic náhodě a podívejte se na naše tipy, na co myslet při přípravách bytu.

  • Kde a jak ušetřit na daních z pronájmu?

    24. 5. 2021

    Na pronájem nemovitostí se vztahuje daň z příjmu a je nezbytné podat daňové přiznání. Zdanění příjmů z pronájmu pak může provést živnostník i zaměstnanec. Jaká pravidla se vztahují na daňové přiznání a kde je možné ušetřit?

  • Jak vybrat investiční byt?

    20. 4. 2021

    Hledáte vhodnou investici a přemýšlíte o bytu k pronájmu? Zajímá vás, kde hledat a jak si vše dobře spočítat? V dnešním článku vás provedeme možnostmi investičních bytů a poradíme vám, jak si celou investici propočítat tak, abyste na ní neprodělali. Zjistěte, jak pronajímat byt efektivně a s garantovaným výnosem.

  • Bezstarostný pronájem bytu ze zahraničí

    23. 4. 2024

    Stěhujete se do zahraničí a chtěli byste pronajímat svůj současný byt? Nebo vlastníte investiční byt, jehož pronájem řešíte na dálku mimo ČR? Podívejte se na naše tipy, jak bez obav pronajímat byt ze zahraničí. Poradíme vám, jak na dálku komunikovat s nájemci a jak si zajistit nezbytnou údržbu a pravidelnou kontrolu vašeho bytu.

  • Pronajmout, nebo prodat byt? Rozhodněte se správně!

    3. 1. 2020

    Zvažujete, zda svůj byt prodat s okamžitým výnosem, nebo raději zvolit pronájem a mít jistotu trvalého pravidelného příjmu? Obáváte se nespolehlivých a problémových nájemníků? Ať už jste byt koupili nebo podědili a přemýšlíte, jak s ním efektivně naložit, podívejte se na náš souhrn výhod a nevýhod obou variant a rozhodněte se správně.

Kalkulace nájemného

Zadejte prosím údaje potřebné k určení orientační výše nájemného Vaší bytové jednotky.

Pole označená * jsou povinná.

Close