← Zpět na výpis článků
Úvodní strana » Blog » Aktuality a zajímavosti » Jaké vybavení pořídit do bytu k pronájmu?

Jaké vybavení pořídit do bytu k pronájmu?

Aktuality a zajímavosti

Přemýšlíte, zda pronajímat byt vybavený, nebo nevybavený? Obáváte se, že v případě zařízeného bytu může nájemník vybavení poškodit a investice se vám nevyplatí? Připravili jsme pro vás několik tipů, jak efektivně zařídit byt a na co si dát naopak pozor.

Vybavený byt = záruka rychlého pronájmu i vyššího nájemného

Obecně platí, že zařízené byty připravené k nastěhování se pronajímají snáze, rychleji a za vyšší nájemné. Mějte však na paměti spojená rizika. Koupit vše co nejlevněji s tím, že to nájemník stejně zničí, by totiž mohlo být kontraproduktivní. Záleží hlavně na tom, jaký je váš ideální nájemník. Pokud váš byt čeká na ty, kteří rádi přijdou do hotového, máme pro vás pár rad a tipů, do čeho se vyplatí investovat a jak svou investici ošetřit. 

Praktické základní vybavení

V první řadě myslete na praktickou stránku věci, která by měla jít ruku v ruce s designem interiéru. Nepodceňujte volbu materiálu, který by měl být odolný proti opotřebení. Základní vybavení tak vydrží mnohem déle.

  • Podlahy volte z odolného materiálu, vhodný je například vinyl. Hledáte-li úspornější řešení, pak se nabízí lamino. Nabídka laminátových podlah je v současnosti velmi pestrá.
  • Vnitřní stěny natřete omyvatelným nátěrem, předejdete tak nevzhledným skvrnám a častému malování. Nabídka malby zahrnuje též barvy otěruvzdorné, které vám při kontaktu se zaschlým nátěrem nezašpiní oblečení.
  • Dobře omyvatelné použijte také obklady a vnitřní dlažbu. 
  • Nezapomeňte na dostatek elektrických zásuvek a jejich praktické rozmístění.

Moderní bydlení s nadčasovým vybavením

Věděli jste, že ve velkých městech je poptávka zpravidla po zařízených bytech k pronájmu? Jak ale byt zařídit tak, aby splnil svůj účel a očekávání nájemníků? Pokud zařizování bytu není vaše parketa, můžete na pomoc přizvat interiérového designéra, který navrhne vybavení včetně dekorací ve zvoleném stylu. Rozhodnete-li se vybavovat investiční byt sami, máme pro vás pár tipů níže.

  • Vybavení interiéru by mělo navazovat na celkovou architekturu domu. Zatímco do historických bytových domů se hodí přírodní materiály a poohlédnout se můžete i v kategorii “vintage”, moderní novodobé stavby si žádají čistý design s moderními prvky.   
  • Design interiéru řeší uspořádání bytu z praktického, funkčního i estetického hlediska. Myslete na celkový dojem, který zájemce o byt získá při první návštěvě. Vytvořte z bytu srdeční záležitost nájemníků. Za vyšší komfort bydlení je ideální nájemník často ochoten hradit i vyšší nájemné.
  • Vytvářejte domov odpovídající životnímu stylu nájemníka. Rodiny s dětmi ocení praktickou a funkční stránku, mladý pár upoutá útulnost a studentům ve společném podnájmu se nejvíce zavděčíte, když jim dopřejete dostatek soukromí. 

Co by ve vybaveném bytě nemělo chybět?

Pokud na inzerát uvedete “pronájem zařízeného bytu”, měl by pronajímaný prostor splňovat určité podmínky. Byt můžete zařídit plně, nebo jen z části, což by mělo být v inzerátu upřesněno. V plně zařízeném bytě by nemělo chybět:

  • toaleta a zařízená koupelna včetně spotřebičů 
  • kuchyň včetně spotřebičů
  • praktický nábytek v obývacím pokoji a ložnicích
  • dostatek úložného prostoru pro každého člena bytu

Před prohlídkami zájemců nepodceňte důkladný úklid, který hraje v následném rozhodování nájemníků důležitou roli.

Obáváte se poškození nábytku a vybavení? Pojistěte se!

Jednou z nejčastějších obav, kvůli kterým se nakonec pronajímatelé často rozhodnou investiční byt nevybavovat, je možné poškození nábytku nájemníky. Proti těmto situacím se však můžete pojistit. V první řadě si nezapomeňte ponechat účtenky a doklady z pořízení vybavení. Dále zvažte pojištění bytu, které vám pomůže s úhradou případné škody. Zajímá vás, jak funguje pojistná ochrana pronajímatele, nájemníka a stavu bytu v případě, že se rozhodnete pro pronájem bytu přes agenturuDokonalý nájemník vždy byt i nájemníka pojistí, aby nedocházelo k různým nesrovnalostem. Správce pronájmu také zajistí pravidelnou fotodokumentaci, kterou poskytne majiteli pro přehled o aktuálním stavu bytu. 

Pronajímejte vybavený byt bez obav a rizik

Chcete co nejvíce eliminovat rizika spojená s pronájmem bytu? Vyzkoušejte správu pronájmu a přenechte starosti těm, kteří jsou na pronájmy specialisté. Dokonalý nájemník se postará o to, aby ve vašem bytě bydlel ideální nájemník. Máme detailně propracovaný proces výběru nájemníků, které pečlivě prověřujeme. Pokud by i tak nastal nějaký problém, o svůj garantovaný nájem se bát nemusíte. Nájemné vám přijde na účet každý měsíc ve stejný den i v případě, že nájemník neplatí nebo je byt zrovna neobsazený. Obávat se nemusíte ani o pořízené vybavení, jelikož byt pravidelně kontrolujeme, zajišťujeme opravy a revize a pronajímateli zasíláme podrobnou fotodokumentaci stavu bytu. Kontaktujte nás a zjistěte více o tom, jak si ulehčit život díky správě pronájmu

← Zpět na výpis článků

Kalkulace nájemného

Zadejte prosím údaje potřebné k určení orientační výše nájemného Vaší bytové jednotky.

Pole označená * jsou povinná.

Close