← Zpět na výpis článků
Úvodní strana » Blog » Aktuality a zajímavosti » Jak si zajistit rentu 365 dní v roce?

Jak si zajistit rentu 365 dní v roce?

Aktuality a zajímavosti

Renta 365 dní v roce je lákavou představou pro každého. Zajímá vás, jak si zajistit dlouhodobý pasivní příjem? Pro všechny, kteří uvažují o investici do bytu k pronájmu nebo již investiční byt vlastní, ale prozatím nedosahují očekávaných výsledků, přinášíme spoustu zajímavých tipů. Poradíme vám, jak začít hledat vhodný investiční
byt a jak jej spravovat s jistotou pravidelného nájemného.

Uvažujete o investici do bytu k pronájmu, ale obáváte se strašáků v podobě nezaplaceného nájemného od nájemníků, poničeného bytu nebo zdlouhavého hledání ideálního nájemce? Tyto a podobné obavy jsou v počátečním plánování na místě a nejeden pronajímatel má s podobným jednáním své zkušenosti. I rizika spojená s pronájmem bytu však mají svá řešení. Pokud toužíte po rentě 365 dní v roce, ale spravování pronájmu pro vás znamená jen další starosti, můžete všechna potenciální rizika spolu s důkladnou péčí o váš investiční byt svěřit správci pronájmu.

Investiční byt: Pořízení, investice do pronájmu a správa vašeho majetku

Jak správně vybrat investiční byt vám krok za krokem doporučujeme v našem článku. Pokud jste ve fázi, že uvažujete o pořízení vhodného bytu k pronájmu, mějte na paměti následující postup: 

Blog.pngSpočítejte si to! Zjistěte, jaké jsou vaše finanční možnosti a mějte na paměti, že banky zpravidla poskytují prostředky do maximální výše 80% odhadní ceny nemovitosti. Minimálně 20% odhadní ceny by tak mělo být financováno z vašich vlastních finančních úspor.
Počítejte s investicemi do pronájmu jako např. rekonstrukce, opravy, zálohy na energie při neobsazeném bytě, právní náležitosti, inzerce a hledání ideálního nájemce.
Nezapomeňte na daňovou povinnost. Příjem z pronájmu nemovitostí se daní dle §9 zákona o daních z příjmu a daňové přiznání musí podávat všichni, kteří mají zisk z pronájmu. S výpočtem daně vám pomůže daňová kalkulačka.

Přestože třeba pořizujete nový byt k pronájmu, i tak vás neminou investice v podobě nejen financí, ale i vašeho času. Zajímá vás, jak je minimalizovat? Ne každý má časové kapacity na správu svého majetku, což se pak často odráží v kvalitě poskytované služby, komunikaci s nájemníkem, ale i výši nájmu, která vždy nemusí být správně nastavena. Chcete-li si užívat renty 365 dní v roce a zároveň se věnovat své práci, rodině a koníčkům, přenechte starosti o svůj pronájem prověřenému správci.

Renta 365 dní v roce? Ano, jde to. 

Věděli jste, že Dokonalému nájemníkovi za správu pronájmu nic neplatíte? Veškeré náklady jsou efektivně zahrnuty ve výši nájmu, kterou odborníci z Dokonalého nájemníka navrhnou dle vašich potřeb, lokality, stavu a vybavení bytu. Zároveň vám pomohou s technickou přípravou bytu na pronájem včetně montáže nábytku, úklidových služeb, plánování kuchyně a dalších služeb, které dostanou výši nájemného na maximum. Správa pronájmu profesionály vám zajistí jak rentu 365 dní v roce, tak dostatek času na to, co je pro vás v životě důležité. Oproti správě pronájmu na vlastní pěst bude Dokonalý nájemník potřebovat jen zlomek vašeho času k nastartování fungující dlouhodobé spolupráce. Po osobní prohlídce bytu, dohodě a podpisu smlouvy už je vše na nás. Najdeme a prověříme ideálního nájemce, pojistíme byt i nájemce a zajišťujeme pravidelnou péči, opravy, údržbu a kontroly vašeho bytu. Vám už stačí jen pár minut času na kontrolu pravidelného reportingu, který od
nás obdržíte do mailu. Aby vám pronájem přinášel slušný čistý zisk, je klíčové stanovit si správnou výši nájemného. Chcete mít orientační přehled výše nájmu u vašeho současného či plánovaného bytu k pronájmu? Vyzkoušejte naši kalkulačku! Dlouhodobý pasivní příjem je snem každého, kdo se rozhodne vstoupit do světa realit a investovat do nemovitostí. Více informací o realitním trhu a aktuální nabídce bytů k pronájmu najdete na stránkách realitní kanceláře Flatino, která stejně jako Dokonalý nájemník funguje pod záštitou realitní skupiny ATS Capital.

← Zpět na výpis článků

Kalkulace nájemného

Zadejte prosím údaje potřebné k určení orientační výše nájemného Vaší bytové jednotky.

Pole označená * jsou povinná.

Close