← Zpět na výpis článků
Úvodní strana » Blog » Jak pronajímat » 5 tipů, jak na propagaci bytu k pronájmu

5 tipů, jak na propagaci bytu k pronájmu

Jak pronajímat

Chystáte se pronajímat byt a hledáte ideálního nájemce? Chcete, aby o vašem nabízeném bytě vědělo co nejvíce potenciálních nájemníků? Podívejte se na naše tipy, jak vyzrát na propagaci pronájmu, ať váš inzerát neupadne do hlubin dalších tisíců nabídek. Dostaňte svůj byt do popředí zájmu!

Jednou z prvních možností, která začínajícího pronajímatele při propagaci pronájmu napadne, jsou online inzertní portály s lákavou nabídkou inzerce zdarma. Má to ale háček. Bezplatná inzerce nedokáže dostatečně cílit na skupinu potenciálních zájemců o byt a často bývá spíše náhoda, když pronájem oboustranně vyjde. Proto jsme pro vás připravili několik tipů, jak se pustit do propagace pronájmu s jasným výsledkem - najít ideálního nájemce.

1. Zjistěte, kdo je váš ideální nájemce

Snem každého pronajímatele je najít spolehlivého a zodpovědného nájemce. Pronajímáte byt vhodný pro studenty, mladý pár či početnou rodinu? Stanovte si správně cílovou skupinu a myslete na to i při home stagingu (pozn. home staging = prezentace bytu pro realitní trh) a přípravě inzerce. Nezapomeňte také vyzdvihnout bonusy, které jsou s bytem spojené, např. bezbariérový přístup vhodný pro seniory či rodiče s kočárkem, pro studenty dobrá dostupnost mhd k univerzitě apod.

2. Vytvořte lákavý inzerát

Vžijte se do role potenciálního zájemce o byt a buďte o krok napřed. Předčete očekávání nájemníků profesionálním home stagingem a fotodokumentací. Dejte si s přípravou práci a zbavte byt toho, co na propagační fotografie nepatří. Potenciální zájemce si potřebuje umět představit, jak se v bytě zabydlí. A velké množství věcí zájemce spíše odradí. Stejně tak odborníci doporučují pracovat s prvky, které byt pohledově zútulní, např. pokojové rostliny, zrcadla, vhodné osvětlení apod.

3. Stanovte správně výši pronájmu

Stanovit optimální výši pronájmu není tak snadné, jak se na první pohled může zdát. Nízké nájemné vám nejspíš rychle přivábí spoustu zájemců, ale dost možná na tom proděláte. Příliš vysoké nájemné zase může způsobit, že bude váš byt dlouho prázdný. Jak ale stanovit správnou cenu?27.png

   ● Proveďte průzkum konkurence a podívejte se na ceny pronájmů ve           stejné lokalitě.
   ● Do výše pronájmu by se měla promítnout investice, kterou jste do             bytu vložili, např. rekonstrukce, modernizace a vybavení.
   ● Cenu nájmu zvyšují také prostory jako balkon, terasa, sklep nebo             garáž.
   ● Důležitá je i poptávka - je-li v lokalitě velký zájem o byty k                          pronájmu, roste tím jejich cena.

 

Orientační výši pronájmu si můžete jednoduše spočítat v naší kalkulačce.

4. Jedna reklama, žádná reklama

V moderním marketingu platí, že čím více reklamních nástrojů k propagaci využijete, tím větší šanci máte na oslovení cílové skupiny. Velké firmy vytváří masivní kampaně, aby se dostaly do povědomí potenciálních zákazníků. Podobně je tomu i u propagace pronájmu, i když v mnohem menším měřítku. Využijte proto k inzerci veškeré možné propagační prostředky. Jsou to například:

27   ● Online inzerce na renomovaných inzertních portálech (např.                         Sreality.cz nebo Reality.idnes.cz),
   ● inzerce v lokalitě, kde se byt nachází (např. v místním zpravodaji),
   ● umístění velkoformátové plachty viditelné z nejbližší cesty.

Inzerci na webu nezapomeňte pravidelně aktualizovat a tzv. topovat (inzerát se pravidelně posouvá nahoru do vyhledávání a potenciálním zájemcům se zobrazuje přednostně), aby váš inzerát neupadl v zapomnění.

 

5. Vyzkoušejte správce pronájmu

Pokud nechcete ztrácet čas inzercí, home stagingem, fotodokumentací a prohlídkami bytu, můžete svěřit správu pronájmu do rukou odborníků. Dokonalý nájemník má se správou pronájmu dlouholeté zkušenosti, používá osvědčené prodejní kanály a dokáže najít ideálního nájemce do každého bytu. Pronájem přes agenturu vás zbaví zbytečných starostí a rizik. Zajímá vás, jak to funguje? Postaráme se o váš byt i nájemce a vy se můžete těšit na garantovaný nájem každý měsíc ve stejný den.

← Zpět na výpis článků

Kalkulace nájemného

Zadejte prosím údaje potřebné k určení orientační výše nájemného Vaší bytové jednotky.

Pole označená * jsou povinná.

Close