← Zpět na výpis článků
Úvodní strana » Blog » Jak pronajímat » Jak by měla vypadat prohlídka bytu se zájemci?

Jak by měla vypadat prohlídka bytu se zájemci?

Jak pronajímat

Čekají vás v brzké době prohlídky se zájemci o pronájem vašeho investičního bytu? Chcete být na prohlídky dobře připraveni a strávit užitečný čas při hledání ideálního nájemce? V dnešním článku se dozvíte, jak se na prohlídku připravit a jak by měla probíhat. Nechybí ani tipy ostřílených správců pronájmů, kteří připravují prohlídky bytů na denním pořádku. 

Prohlídka bytu je jedním z prvních kroků v cestě za ideálním nájemníkem. Přínosná je nejen pro zájemce, kteří se poprvé osobně seznámí s prostory bytu, ale i pro pronajímatele, kteří díky vhodně zvolené komunikaci zjišťují, kdo se do jejich investičního bytu nejlépe hodí.

Home staging a důkladná příprava předemBlog (2).png

Než začnete sjednávat termíny jednotlivých prohlídek, zamyslete se nad tím, jak zájemce zaujmout. Kvalitní home staging se vám bude hodit již při přípravě inzerátu, který zájemce přivede na osobní prohlídku. Zajímá vás, jak správně naaranžovat byt k pronájmu? Věřte, že vkusný ručník či nádoba na mýdlo v koupelně, trocha zeleně díky vhodně zvoleným rostlinám nebo obraz či zrcadlo učiní zázraky. Zapůsobte na smysly zájemce a přidejte třeba ještě příjemnou bytovou vůni. Chcete, aby si zájemci váš byt zamilovali? Kombinace pozitivního vizuálního zážitku se svěží vůní je sázka na jistotu.

Dochvilnost je výsadou úspěšného pronajímatele

Buďte těmi, kdo určují pravidla a jdou příkladem. Jak se říká, dochvilnost je výsadou králů, a proto buďte bez výjimky na všechny domluvené prohlídky včas připraveni. A jak se zbavit případné nervozity či špatné nálady před prohlídkou? Vytvořte si vlastní rituál, který vám pomůže. Zatímco někoho potěší horký čaj, jinému udělá radost asistence blízké osoby. Pokud vám komunikace s cizími lidmi činí potíže, zkuste si připravit i stručný scénář prohlídky a také čas, jak dlouho by měla trvat. Obecně se čas prohlídek pohybuje okolo 30 minut.

Informujte zájemce a buďte připraveni na jeho dotazy

Připravte si seznam věcí, které byste chtěli zájemci o byt předat. Nezapomeňte vyzdvihnout všechna pozitiva jako balkon či terasu, garáž či parkovací stání, výtah, ale i dostupnost mhd a informace o blízkém okolí (obchody, školy, školky, lékaři, pošta apod.). Zároveň se snažte být připraveni na dotazy zájemců, které mohou být technického rázu, ale mohou se týkat i sousedských vztahů apod.

Hledáte ideálního nájemce? Ptejte se!

První dojem hraje prim, ale chcete-li dlouhodobě funkční nájemní vztah, nezapomeňte se ptát na důležité informace. Zájemce, který je ve vašich očích ideálním nájemníkem si pak nezapomeňte prověřit.

Co by pronajímatele mělo o potenciálním nájemci zajímat?

● kolik osob bude v bytě bydlet
● jaký je důvod jeho stěhování do nového
● zda je zájemce kuřák
● zda zájemce chová nějaké domácí zvíře
● jaká je jeho platební morálka (výpis z účtu)
● čistý trestní rejstřík
● informace z registru exekucí a insolvenčního rejstříku

Open-house: více prohlídek v jeden den

Chcete ušetřit čas a stihnout více prohlídek najednou? Uspořádejte tzv. open-house a sjednejte si co nejvíce prohlídek v jeden den. Plánujte strategicky tak, aby byl prostor pro dotazy, nikdo dlouho nečekal a zároveň, aby se zájemci o byt měli možnost potkat ve společných domovních prostorách. Nese to s sebou jistý psychologický efekt velkého zájmu a rychlého jednání, pokud má zájemce o byt vážný zájem.

Správce pronájmu zajistí všechny prohlídky za vás! 

26.pngZdá se vám vše okolo prohlídek bytu příliš časově náročné? Nemáte čas se zájemcům dostatečně věnovat? Správce pronájmu zajistí profesionální prohlídky za vás! A to včetně vkusného home stagingu, kalendáře prohlídek, prověření zájemců a výběru ideálního nájemce. Tím však správa pronájmu jen začíná. Dokonalý nájemník se postará o všechny potřebné dokumenty včetně přípravy nájemní smlouvy. Žádné formuláře stažené z internetu, ale individuální péče o byt, pronajímatele a nájemníka. Chcete mít garantovaný nájem každý měsíc ve stejný den? Kontaktujte nás a my pro vás připravíme optimální řešení. Pište nebo volejte, záleží jen na vás. Pronájem přes agenturu nebyl nikdy jednodušší.

← Zpět na výpis článků

Kalkulace nájemného

Zadejte prosím údaje potřebné k určení orientační výše nájemného Vaší bytové jednotky.

Pole označená * jsou povinná.

Close