← Zpět na výpis článků
Úvodní strana » Blog » Aktuality a zajímavosti » Bezstarostný pronájem bytu ze zahraničí

Bezstarostný pronájem bytu ze zahraničí

Aktuality a zajímavosti

Stěhujete se do zahraničí a chtěli byste pronajímat svůj současný byt? Nebo vlastníte investiční byt, jehož pronájem řešíte na dálku mimo ČR? Podívejte se na naše tipy, jak bez obav pronajímat byt ze zahraničí. Poradíme vám, jak na dálku komunikovat s nájemci a jak si zajistit nezbytnou údržbu a pravidelnou kontrolu vašeho bytu. 

Pokud zrovna stojíte před rozhodnutím, jak efektivně naložit se svým neobydleným bytem, nahlédněte do našeho článku Pronajmout, nebo prodat byt? Rozhodněte se správně!, kde jsme pro vás připravili jednoduchý návod, jakým směrem se vydat s ohledem na vaši současnou situaci i výhled do budoucna.

 

Chystáte se stěhovat do zahraničí a obáváte se, že správa pronájmu bude na dálku obtížná? A věděli jste, že pronájem bytu přes agenturu vás nestojí žádné náklady a veškeré prohlídky, smlouvy a kontroly za vás vyřeší správce pronájmu? Stav vašeho bytu tak můžete sledovat odkudkoli, třeba i z druhého konce světa, stejně tak i váš účet, na který vám každý měsíc ve stejný den dorazí sjednané nájemné. Dokonalý nájemník vám pomůže nalézt ideálního nájemce, postará se o pravidelnou kontrolu včetně údržby a zaručí garantovaný nájem.  

Jak kontrolovat stav bytu ze zahraničí?

Pobýváte-li dlouhodobě mimo ČR, pravidelná kontrola pronajímaného bytu nejspíš nepřipadá v úvahu. Takový pronájem by se vám vzhledem k nákladům na cestování moc nevyplatil. V tomto případě se nabízejí tři varianty řešení:

  • Plně důvěřovat nájemníkovi, že byt udržuje ve stavu sjednaném v nájemní smlouvě. Může to skvěle fungovat, jakmile ale nastane nějaký problém, je možné, že vaše cesta do ČR bude nezbytná.
  • Svěřit péči o pronájem a kontrolu bytu někomu blízkému, kdo bydlí v příslušné lokalitě a je schopen se plně postarat o správu pronájmu.
  • Poohlédnout se po osvědčeném a zkušeném správci pronájmu, který vám smluvně zaručí garanci nájemného a stavu bytu. Agentura na pronájem se pak stane vaším partnerem v hledání ideálního nájemce (včetně prověření zájemců a zajištění prohlídek bytu), pravidelných kontrolách bytu a v zajištění bezstarostného příjmu.

 

V rámci nájemního vztahu čekají na pronajímatele také povinnosti v oblasti údržby. Porouchané topení, vytopení okolními nájemníky či jiné nesnáze se musí bezodkladně řešit. Pokud se vám to zdá příliš náročné a chcete se věnovat i jiným věcem, svěřte svůj pronájem ověřenému správci, který se o všechny trable spojené s údržbou bytu postará. Dokonalý nájemník vám jednou za půl roku pošle e-report s fotografiemi a informacemi o provedené údržbě, abyste byli v obraze.

Když je pronajímatel daleko, můžu si dělat, co chci aneb Jak to vidí nájemník

Pronajímatel je daleko, tak si můžu dělat, co chci. Daleká vzdálenost v lidech často vyvolává pocit, že pronajímatel přeci nemůže mít vše pod kontrolou. Vzniká tak komunikační vakuum, kterého je snadné zneužít. Pokud se setkáte s problematickým nájemníkem, můžete zkusit vyřešit situaci dohodou. Řešení nepříjemností mezi pronajímatelem a nájemcem vám zabere spoustu času a pravděpodobně vás to bude stát i nemalé náklady. 

Pronajímejte byt ze zahraničí bez obav a starostí

Správa pronájmu není jen o pravidelných kontrolách bytu. Přemýšleli jste nad tím, jak budete hledat ideálního nájemníka na dálku? Velkým pomocníkem vám bude online inzerce na příslušných webových stránkách. Aby však váš inzerát za pár dní neupadl v zapomnění, doporučujeme využít několika kanálů a marketingových nástrojů současně (inzerce v dané lokalitě, na velkých realitních portálech, sociálních sítích apod.). Komplexní inzerce zajistí větší zásah cílové skupiny.

Dokonalý nájemník má důkladně propracovaný systém inzertních kanálů, které výrazně podpoří informovanost cílové skupiny potenciálních zájemců. Experti v oblasti právních služeb zajistí detailně zpracované smlouvy, ve kterých myslíme na komfort a jistotu obou stran. Hledáte spolehlivého partnera, který vyřeší pronájem vašeho bytu? Neváhejte nás kontaktovat a společně najdeme ideální řešení.

← Zpět na výpis článků

Kalkulace nájemného

Zadejte prosím údaje potřebné k určení orientační výše nájemného Vaší bytové jednotky.

Pole označená * jsou povinná.

Close