← Zpět na výpis článků
Úvodní strana » Blog » Pohodové bydlení » 3 kroky k dokonalému interiéru

3 kroky k dokonalému interiéru

Pohodové bydlení

Tvoříte nový domov pro sebe či nájemníky a nevíte, kde začít, aby celý interiér splňoval vaše očekávání? Pokud se do zařizování interiéru chcete pustit sami, pak pro vás máme pár jednoduchých triků, jak prázdný byt proměnit v útulný domov dle vašich představ.

Pokud vám plánování interiéru není blízké, nebo s tím zkrátka nechcete trávit čas, pak můžete svůj sen o dokonalém interiéru svěřit do rukou odborníků. Interiérová studia připraví návrh i realizaci vašeho domova tzv. na klíč. Jestliže vás ale přecijen láká vyzkoušet si na moment práci interiérového designéra a chcete si vše udělat dle svých představ, pak jsou následující řádky přímo pro vás. Nad interiérem je potřeba přemýšlet komplexně a vytvářet celkový dojem, který leckdy tkví v drobných detailech.

Barevnost

Barvy mají podstatný vliv na lidskou psychiku, proto bychom neměli jejich vliv v interiéru podceňovat. Nejde totiž jen o to, jakou barvu máte rádi, ale také o to, co ve vás pohled na barevné spektrum vyvolává. Spolu s barevností hraje důležitou roli také styl, jakým se chceme vydat. Například skandinávský styl se vyznačuje tlumeným spektrem barev, které mu dodávají lehkost a svěžest. Aby pro vás byl výběr barev do interiéru snadnější, podívejte se s námi na stručný význam několika základních barev.
Choosing colors.jpg● hnědá - symbolizuje jistotu, pořádek a spolehlivost
● žlutá - povzbuzující, optimistická a osvobozující barva
● modrá - vyjadřuje klid, vzdušnost, povzbuzuje intelektuální myšlení
● zelená - podporuje kreativní myšlení a symbolizuje přírodní energii
● červená - energická, dobrodružná a romantická barva
● růžová - vyjadřuje jemnost, oddanost a něhu
● bílá - neutrální barva symbolizující čistotu
● černá - neutrální barva, které v interiéru nesmí být moc, jinak evokuje smutek

                                                                                                                                    Základní vybavení, jako jsou podlahy, dveře a okenní rámy doporučujeme vzhledem k jejich dlouhodobému užitku volit v neutrálních barvách. Při výběru nábytku se můžete inspirovat moderními trendy a pořídit výraznější sedací soupravu. Nezapomeňte také na doplňky (obrazy, zrcadla, závěsy, květiny, poličky apod.), které interiér oživí a prozáří.

Osvětlení

Správné osvětlení v jednotlivých místnostech vytvářejí tzv. světelnéSmart light.jpg scény, které pracují se světlem pro dosažení příjemné atmosféry pro různé činnosti. Ať už potřebujete správné světlo na čtení, práci, sledování televize, nebo odpočinek, pak vám světelné scény pomohou navodit tu správnou atmosféru. V současnosti moderním řešením jsou například lokálně snížené světelné podhledy, které dokáží měnit intenzitu světla a navíc vyřeší zakrytí kabelů, kolejnic pro závěsy a dalších nezbytností, které je potřeba skrýt. V chytré domácnosti můžete barevnost a intenzitu světel snadno ovládat ze svého mobilního telefonu, případně nastavit automatické ovládání světel. Více o chytré domácnosti se dočtete v našem článku Jak funguje chytrá domácnost.

Útulnost

Velkou část pocitu útulnosti jsme již vyřešili dvěma výše uvedenými body. Jak ale dotvořit ideální atmosféru pohody a tepla domova? Design vašeho interiéru výborně doladí interiérové textilie, které příjemně zaplní prostor a dodají mu požadovanou útulnost. Jednobarevnou sedačku doplňte o barevné polštáře, okenní rámy ozdobte vhodnými závěsy a nezapomeňte na koberce, které oživí podlahy a navodí teplo domova.
Fabric.jpg

Připravujete byt na pronájem?

Zda se rozhodnete svůj investiční byt pronajímat vybavený či nevybavený je jen na vás a vašich investičních možnostech. Inspirovat se můžete také v našem článku Jaké vybavení pořídit do bytu k pronájmu. S přípravou bytu vám kromě interiérového studia může pomoci také správce pronájmu. 

Věděli jste, že Dokonalý nájemník v rámci správy pronájmu dokáže také technicky připravit váš byt k pronájmu? Pokud váš byt vyžaduje před pronájmem technickou přípravu (malé a střední rekonstrukce, výmalbu, montáž nábytku, plánování kuchyně, úklid a další), rádi vám v rámci spolupráce s těmito doplňkovými službami pomůžeme. Pro další informace nás neváhejte kontaktovat.

← Zpět na výpis článků

Kalkulace nájemného

Zadejte prosím údaje potřebné k určení orientační výše nájemného Vaší bytové jednotky.

Pole označená * jsou povinná.

Close