← Zpět na výpis článků
Úvodní strana » Blog » Jak pronajímat » Home staging: Jak správně připravit byt k prodeji či pronájmu?

Home staging: Jak správně připravit byt k prodeji či pronájmu?

Jak pronajímat

Prodáváte, nebo pronajímáte nemovitost a chcete dostat kupní cenu na maximum? Profesionální home staging dokáže navýšit nejen cenu nemovitosti, ale zvyšuje i zájem potenciálních kupujících či nájemníků. V dnešním článku se s vámi podělíme o několik praktických tipů, jak nemovitost na prodej a pronájem připravují odborníci.

Přemýšlíte nad tím, jak správně byt připravit a naaranžovat pro inzerci na realitním trhu, kde je nespočet podobných nabídek? Zkuste se vžít do role zájemců, kteří hledají ideální místo pro bydlení. Již první dojem hraje důležitou roli a může do vašeho bytu přivést ideálního nájemce či kupce. Čistému, prosvětlenému a útulnému bytu dá jistě každý přednost, leckdy i za vyšší cenu, než původně plánoval. 

Co je to home staging? 

Mezi realitními odborníky je home staging již běžnou praxí.Blog (6).png                      Co si pod tímto pojmem ale představit? Termín home staging zahrnuje profesionální přípravu a prezentaci nemovitosti k prodeji či pronájmu. Tato příprava vyžaduje krom úsilí také smysl pro design a útulnost. Dobře zvládnutý home staging pomůže zájemcům vytvořit bližší představu o bydlení, což výrazně usnadňuje cestu k úspěšnému pronájmu či prodeji. Při přípravě pracujeme s vizuální představou zájemce a ukazujeme mu nemovitost v celé své kráse.                              Pro kvalitní prezentaci na realitním trhu je nejdůležitější, aby nabízený byt splňoval předpoklady čistoty a útulnosti

Profesionální inzerce je základem úspěchu

Blog (7).pngChcete svůj byt pronajmout nebo prodat za co nejvyšší možnou cenu a v co nejkratším čase? Pak nepodceňte přípravy pro inzerci i návštěvu zájemců. Pokud se do příprav inzerce pustíte sami, mohly by se vám hodit služby profesionálního fotografa, který vám pomůže s nafocením ze správných úhlů a následnou grafickou úpravou fotek. Stejně tak vám bude nápomocna realitní agentura nebo správce pronájmu, pro něž je home staging a příprava inzerce denní náplní práce. Nejen, že agentura zajistí kvalitní fotodokumentaci, ale postará se také o optimální komunikační nástroje a obchodní kanály, aby vaše inzerce nezapadla v hlubinách inzertních portálů.

Zvyšte cenu nemovitosti i zájem o koupi či pronájem

Proč vlastně nestačí nemovitost nafotit tak, jak je? Jednoduše proto, že zájemce dá krásnému, čistému a útulnému bytu přednost. Kvalitní prezentací se navíc dostanete mezi profesionální obchodníky na trhu s nemovitostmi, kde je důkladná příprava bytu či domu nezbytností. A jak home staging připravují zkušení prodejci? Asi jako ve všech oborech jde o vyváženou kombinaci vkusu a použitých technologií. Podívejte se na pár tipů, na co při home stagingu myslet:

Čistota - zejména pro domluvené návštěvy zájemců by měla nemovitost zářit čistotou.
Dekorace - záclony, závěsy, zrcadlo, pokojové rostliny, květiny ve váze, mísa s ovocem, skleničky na víno, hrnky na kávu a zkrátka vše, co v zájemci vyvolá pocit útulnosti a odsune dojem prázdného bytu.
Fotodokumentace - správný úhel, který dokáže pojmout prostor, vyzdvihnout denní světlo a navodit příjemné vizuální pocity je to, co od fotografa očekáváme.
Videoprohlídky - vyzdvihují profesionální dojem a zvyšují pravděpodobnost, že se do bytu přijdou podívat jen vážní zájemci.
Dronová videa - i vnější kabát domu je důležitý a díky dronu můžete pojmout i blízké okolí.

Home staging od profesionálů

Není home staging váš šálek čaje a obáváte se vynaložených časových a finančních prostředků? Na home staging můžete povolat odborníky, kteří se zaměřují přímo na dekorování a přípravu bytu. Nebo zvolte kompletní péči od A do Z. Pokud se rozhodnete pro prodej nebo pronájem bytu přes agenturu, pak profesionální home staging patří do široké škály služeb, které můžete v rámci spolupráce využívat. Že ještě nevíte, jestli byt prodat, nebo pronajmout? I to vám pomůžeme rozlousknout. Na prodej nemovitostí se zaměřuje naše realitní agentura Flatino, která k úspěšné prezentaci používá jen ty nejmodernější technologie a vychytávky. O správu pronájmů pečuje Dokonalý nájemník, který vám pomůže najít ideální nájemce a garantuje nájemné i v případě, že je byt zrovna neobsazený. Kontaktujte nás a my po vás najdeme vhodné řešení a vy se zatím můžete věnovat tomu, co vám v životě dělá radost.

← Zpět na výpis článků

Kalkulace nájemného

Zadejte prosím údaje potřebné k určení orientační výše nájemného Vaší bytové jednotky.

Pole označená * jsou povinná.

Close